Hatha Yoga

Hatha Yoga in Grand Slam Tienen staat voor een combinatie van de zon en de maan. De naam Hatha is hier een samentrekking van want ha = zon en tha = maan. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. Hatha yoga staat dus voor kracht en beheersing. 

Deze yogavorm verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden (yin – yang). Het is een dynamische’ yogavorm waarbij we de spieren afwisselend gaan aanspannen en ontspannen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn. Zoek je naar een dynamische yoga? Probeer dan Hatha Yoga in Grand Slam Tienen.

Welke resultaten kan je verwachten van Hatha Yoga?

  • Minder rugklachten
  • Sterkere core & buikspieren
  • Gunstig effect op het zenuwstelstel, de ademhaling, de klieren en andere organen
  • Versoepeling van het lichaam


Voor wie is Hatha Yoga?

Elke houding (asana) kan in verschillende niveaus uitgevoerd worden zodat het zeker toegankelijk is voor iedereen.

Hoe ziet de Hatha Yoga les eruit?

Bij deze Yoga in Sportcentrum Grand Slam Tienen overloop je verschillende houdingen en elke houding bestaat uit 4 momenten.

Je begint bij de voorbereiding. In een rustige, neutrale houding probeer je in het hier en nu te zijn. Daarna ga je de houding aannemen. Dit betekent dat je op een vloeiende en natuurlijke wijze jezelf naar de houding begeeft.

Aanhouden is de volgende stap bij Hatha Yoga. In deze stap blijf je al ademend enige tijd in de houding staan en probeer je de spanning over je spieren te spreiden.

Tot slot gaan we waarnemen. Waarnemen gebeurt in een rusthouding en ga je voelen wat de uitwerking van de houding is. Allemaal in Grand Slam Tienen.

Wanneer is er Hatha Yoga bij Grand Slam Tienen?

Woensdag: 10u15

Vrijdag: 09u00

Volg ons:

Instagram Grand Slam Tienen Hatha YogaFacebook Grand Slam Tienen Hatha Yoga


Zumba

Eenvoudige danspasjes die je onmiddellijk beet hebt tijdens het leuke salsa-ritme. Een unieke combinatie van zweet en fun.

Thaiboks

Thaiboks is een uur boksen waarbij een juiste techniek centraal staat. Je maakt men gebruik van alle natuurlijke wapens van het lichaam: vuisten, voeten, ellebogen, knieën en het scheenbeen.

Fitboks

Fitboks is een uurtje conditioneel boksen waarbij de oefeningen heel basic gehouden worden, minder aandacht wordt geschonken aan techniek maar vooral heel pittig conditioneel werken.

Spinning

Spinning, een indoor cycling programma dat de ervaring van het fietsen naar de zaal of beter gezegd naar binnen brengt. Spinning maakt je sterker, niet alleen fysiek maar ook mentaal.

Kickfun

KickFun is plezier, samenwerken, lachen en uit je dak gaan! Je kunt al je negatieve energie en stress lekker botvieren op de kickbag. De lessen hebben een hoog verslavingsgevaar, hebben we gemerkt. Opgepast dus!

Power Yoga

Power Yoga is, zoals de naam al doet vermoeden, een krachtige vorm van Yoga. Waar stijlen als Yin-Yoga zich meer richten op het ontspannen, richt Power Yoga zich meer op echt krachtige houdingen.

Core Stability

Core Stability is een groepsles voor iedereen met of zonder rugklachten. Wij leren je hoe je kan sporten zonder overbelasting van de rug en hoe je je belastbaarheid kan verhogen.

BBB

Door een efficiënte combinatie van cardio & doelgerichte spierversterkende oefeningen pakken we onze algemene uithouding & de BBB (buik-billen-benen) aan.

Bootcamp

Je algemene fitheid verbeteren in open lucht , ongeacht leeftijd of niveau. Dat kan in onze nieuwe outdoor Bootcamp.

Yin Yoga

Bij deze vorm van yoga ga je houdingen aannemen die vooral gericht zijn op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x