Baby & Peuter Gym

“Grand Slam Baby & Peuter Gym” is een concept waarbij wij de motorische en soiciale ontwikkeling van je baby/kleuter stimuleren.  Je baby/kleuter leert niet alleen op zichzelf te spelen, maar het ruime aanbod van beweging prikkelt je kind zo, zodat hij leert houden van beweging, wat een levenslang voordeel oplevert.  Dit in een splinternieuwe gymhal met aandacht voor veiligheid en met de nodige stimulatie voor je kleine spruit.   

Waarom zou ik met mijn baby aan Baby Gym doen?

Kan je op 12 maanden al starten met gym?  Uiteraard.  Beweging, op alle leeftijden, is  belangrijk.  Wetenschappelijk onderzoek leert ons dat kinderen die vanaf de geboorte vele lichaamsprikkels krijgen, hier op het ogenblik zelf, maar ook op latere leeftijd, van profiteren. Zij hebben minder kans op overgewicht of een achterstand in hun motorische ontwikkeling. Ook hebben zij vaker een hoger IQ.  Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met jouw geliefde baby of peuter te stimuleren om te bewegen.

  • De spieren van je baby versterken
  • De zintuigen worden gestimuleerd
  • De coördinatie wordt bevorderd
  • Het evenwichtsgevoel wordt bevorderd

Wat is peutergym?

Kleine kinderen (van één tot vier jaar) kunnen meedoen aan peutergym. Dit is een soort voorloper op de kleutergym die je kindje straks op school gaat krijgen. Je kleine aapje kan er flink wat energie kwijt, jouw meubels blijven heel en hij leert er ook nog wat van. Zo is peutergym heel goed voor de motorische ontwikkeling. Ook leert je peuter om samen met andere kinderen te spelen.

Wat doe je bij peutergym?

Springen, rennen, rollen, klimmen, hangen, balanceren, met een bal of hoepel spelen, bellen blazen, op trommels kloppen…. bij peutergym kunnen peuters zich helemaal uitleven. Alles wat thuis niet altijd kan en mag, kan bij peutergym wel. Vaak begint en eindigt een ‘les’ gezamenlijk, worden er spelletjes gespeeld, liedjes gezongen en mag je peuter ‘vrij spelen en ontdekken’.

Alle materialen en toestellen die in onze gymzaal aanwezig zijn, kunnen (onder begeleiding van een ouder of grootouder) worden gebruikt.

Begeleiding

Onder deskundige begeleiding van Dries Benoit (master in de Lichamelijke Opvoeding) leren kinderen samen met hun ouders pret maken en leren dat beweging heel fijn is.  Niet alleen de motoriek, maar ook de sociale ontwikkeling van je zoon of dochter wordt gestimuleerd.  Kinderen leren omgaan met leeftijdsgenootjes, leren samen spelen en zelfvertrouwen opbouwen.

Waarom is peutergym goed voor je kind?

Bewegen is goed voor elke peuter. Waarschijnlijk wordt je kindje sowieso reuzeblij van klimmen, klauteren en springen. Met peutergym oefent je kindje als spelenderwijs zijn motoriek.  Zeker in deze tijd, waarin kinderen minder bewegen dan vroeger, is zo’n extra beweegmoment in de week een top idee.

Maar, er zijn nog meer voordelen aan sporten voor je peuter. Tijdens peutergym leert je kindje zijn eigen lichaam kennen, stimuleren we samen zijn zintuigen en evenwicht en zorgen we dat er een fijne beleefervaring is, samen met zijn oogappels, de ouders of grootouders.  

Programma

Woensdag8.45 – 9.30 uur6 maand – 1 jaarbabykriebels

9.45 – 10.30 uur1 – 2 jaarpeuterfun

10.45 – 11.30 uur2 – 3 jaarPeuterbeleving

Prijzen

Turnlessen schooljaar 2020-2021

  • € 12 per losse les (enkel mogelijk mits reservering en indien er plaats is)
  • € 10 verzekering (geldig tot 31/08/2021)

Data

September9 – 16 – 23 – 30
Oktober7 – 14 – 21 – 28
November18 – 25
December2 – 9 – 16

Totaal = € 130


Sportkampen

Ben jij op zoek naar een leuk kampje voor je kid(s)? Zoek niet verder!

Kinderfeestjes

Zoek jij nog een leuke en uniek locatie om je kind een top verjaardagsfeestje te geven? Gevuld met sportactiviteiten en springkasteel? Grand Slam regelt het voor u!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x