Grand Slam Yoga

BodyMind Yoga, Yin Yoga, Easy Flow Yoga en Power Vinyasa Yoga. Verschillende stijlen met elk andere doelstellingen en karakteristieken. Op zoek naar rust of juist naar een stevige workout? Dan zal één van deze vormen jou zeker liggen. Lees hieronder wat de lessen juist inhouden. 

Verschillende stijlen van Grand Slam Yoga

BodyMind Yoga

In BodyMind yoga werken we samen om terug korter bij jezelf te komen, rust in je hoofd én in je lichaam terug te vinden. Dit doen we door yogalessen met zeer afwisselende en zorgvuldig uitgekozen technieken, gebaseerd op de wetenschappelijk onderbouwde principes van yoga therapie.

Stress hoort bij het dagelijks leven, maar als je te vaak te veel onderhevig bent aan stress raak je overprikkeld. Dit merk je niet alleen in je hoofd, maar deze disbalans zal je (on)bewust vooral in je lichaam voelen. Je lichaam reageert altijd direct op jouw emoties en gedachten. Echte balans kan je pas ondervinden als je lichaam, geest en hart met elkaar in balans zijn. Zoniet creëer je een voedingsbodem voor ziektes, vermoeidheid, gevoel van onrust,...

In BodyMind yoga word je net bewust van die patronen die je fysiek, mentaal of emotioneel uit balans halen en leer je het leven op automatische piloot te doorbreken.

Week na week zal je merken dat je lichaam versterkt en vooral getraind wordt om van inspanning sneller naar diepe ontspanning te gaan. De rode draad is om bewust je ademhaling juist te gebruiken tijdens ontspannende of net krachtige yogahoudingen. Op die manier ga je snel opmerken dat er positieve veranderingen in gang gezet worden, in je gedachtenstroom en in je fysieke lichaam.

Yin Yoga

Ontdek het verband tussen lichaam en geest en ervaar de rust en ontspanning in het nu.

Yin yoga is een zachte en rustige, meditatieve vorm van yoga, het brengt je in contact met wat er op dat moment in je hoofd omgaat.

Tijdens de sessie krijg je de kans om ook fysiek je grenzen te verkennen. Terug een soepel en lenig lichaam krijgen door te werken aan je bindweefsels. Door langere tijd in een houding te blijven, leer je te ontspannen en te accepteren.

Yin yoga is uiterst geschikt voor wie rust zoekt, herstelt van blessures of voor wie zijn lichaam in balans wil brengen bij intensieve sportbeoefening.

Easy Flow Yoga

Zachtheid in beweging...

Easy flow is een rustige en zachte yogastijl die is afgeleid van de Hatha en Vinyasa yoga.

Tijdens Easy flow nemen we je mee naar de basis van de yogahoudingen en de zonnegroeten. We gaan je de juiste technieken aanleren voor de houdingen en flows, aangepast aan jouw lichaam om blessures te vermijden.

In deze yogavorm besteden we ook veel aandacht aan ademhaling en bewustwording: wat is het effect van een houding op jouw lichaam en mindset, waar ligt jouw grens en hoe ga je om met je energiebalans?

Easy flow is hierdoor ideaal voor beginnende yogi’s en voor iedereen die behoefte heeft aan een zachte flow.

Power Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een heel gekende en populaire yogavorm in het Westen. Vinyasa betekent letterlijk "dingen in de juiste volgorde zetten".

Houdingen vanuit de zonnegroeten vormen de basis van een Vinyasa les.

Het positieve effect van een Vinyasa les kan je op verschillende niveau's ervaren. De dynamische flow die je doet op de beweging van je ademhaling, vraagt concentratie en focus waardoor zowel je lichaam als je geest versterkt worden. Bovendien wordt er ook warmte in je spieren opgewekt zodat je lichaam de kans krijgt om afvalstoffen af te voeren.

Elke houding kan aangepast worden aan jouw lichaam en gaandeweg zal je merken dat je ook meer fysieke kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen krijgt.

Ervaar de energie van Vinyasa yoga en kom opnieuw fysiek en mentaal in je kracht.

Welke resultaten kan je verwachten van Yoga?

  • Opbouw van kracht in de spieren
  • Je uithoudingsvermogen wordt getraind
  • Flexibiliteit en balans nemen toe
  • Je krijgt er meer energie van
  • Kleine pijntjes zoals rug- en nekklachten verminderen
  • Na afloop voelt je lichaam gezond en ontspannen aan

Groepsles yoga door Sportcentrum Grand Slam Tienen.

Wanneer is er Power Yoga bij Grand Slam Tienen?


Volg ons:

Instagram Grand Slam Tienen PoweryogaFacebook Grand Slam Tienen Poweryoga

Groepslessenrooster

Bekijk het volledige groepslessenrooster hier!

Rooster Grand Slam Circuit

30 minuten full body workout met max. 6 personen onder begeleiding van onze topcoaches. Bekijk het rooster hier.

Step & Abs

De geweldige combinatie van een step workout en buikspiertraining. Let it burn!

Dance Workout

Gewicht verliezen en ondertussen enorm veel plezier maken? Dat kan tijdens onze groepslessen fitness, Dance Workout. Maak van je dag een echt feestje en laat je in groep helemaal gaan op de Latino beats!

Total Body Workout

Groepslessen fitness gezocht? Ontdek ons aanbod Total Body Workout. Een krachtgerichte groepsles met gewichten op muziek.

Zumba

Eenvoudige danspasjes die je onmiddellijk beet hebt tijdens het leuke salsa-ritme. Een unieke combinatie van zweet en fun. Ontdek onze zumba lessen.

Fitboks

Onze boksles ‘Fitboks’ is een uurtje conditioneel boksen waarbij de oefeningen heel basic gehouden worden, minder aandacht wordt geschonken aan techniek maar vooral heel pittig conditioneel werken.

Spinning

Spinning, een indoor cycling programma dat de ervaring van het fietsen naar de zaal of beter gezegd naar binnen brengt. Spinning maakt je sterker, niet alleen fysiek maar ook mentaal.

Kickfun

KickFun is plezier, samenwerken, lachen en uit je dak gaan! Je kunt al je negatieve energie en stress lekker botvieren op de kickbag. De lessen hebben een hoog verslavingsgevaar, hebben we gemerkt. Opgepast dus!

Core Stability

Core Stability is een groepsles voor iedereen met of zonder rugklachten. Wij leren je hoe je kan sporten zonder overbelasting van de rug en hoe je je belastbaarheid kan verhogen.

BBB

Door een efficiënte combinatie van cardio & doelgerichte spierversterkende oefeningen pakken we onze algemene uithouding & de BBB (buik-billen-benen) aan.

Bootcamp & Running Bootcamp

Je algemene fitheid verbeteren in open lucht, ongeacht leeftijd of niveau. Dat kan in onze outdoor Bootcamp.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x