Wat is pickleball?

Wat is pickleball?

Waarschijnlijk heb je al gehoord van de snelst groeiende sport in Amerika. Ook in België én Tienen wint de dynamische sport aan populariteit. Pickleball is een slagsport met elementen van verschillende sporten. Het is een mix van tennis, padel, tafeltennis en badminton. Het spel wordt doorgaans twee tegen twee gespeeld met een paddle en een wifflebal.  

Pickleball Veld

Pickleball is dus een perfecte mix van verschillende slagsporten. Je speelt het spel op een veld dat dezelfde afmetingen heeft als een badmintonveld, dat kleiner is dan een tennisveld. Ook het net hangt een stukje lager als het net op een tennisveld.

Op het eerste gezicht lijkt de sport op padel, maar er zijn wel degelijk verschillen. Je staat niet te picklen in een kooi maar op een open veld. 

Wij van Grand Slam Tienen hebben onze badmintonvelden uitgerust met een extra lijn. Zo kunnen de velden gebruikt worden voor beide sporten.

Pickleball bij Sportcentrum Grand Slam Tienen.

Pickleball racket en bal

Het racket of de paddle is glad, terwijl een padelracket vaak een zekere textuur en gaatjes heeft. Bij pickleball gebruiken de spelers ook een kleine plastic bal met gaatjes, een wifflebal. Je kan deze huren in Grand Slam Tienen.

Pickleball bij Sportcentrum Grand Slam Tienen.

Minder blessures bij pickleball

Opvallend, bij pickleball komen er minder blessures voor dan. De paddle is minder zwaar dan een tennisracket en dus minder belastend voor de elleboog. Bij badminton en squash zie je vaak nek en/of rugklachten, die ook hier amper voorkomen. Pickleball is de ideale sport voor alle leeftijden, nu te spelen in Tienen.

Hoe speel je pickleball?

Nog meer informatie over pickleball?

Klik op onderstaande links om nog meer informatie te krijgen over pickleball.

Pickleball clublid worden

Lid worden van Grand Slam Pickleball is heel eenvoudig en heeft vele voordelen.

Reservaties Pickleball

Wil je graag meer weten over de reservatiemogelijkheden? Deze vind je hier.

Pickle & Play

Pickle & Play: een meet & play concept voor pickleball. Ontmoet andere picklers en speel deze toffe sport.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x